maanantai 9. tammikuuta 2012

Esikoululainen

Paavo aloitti tänään Tuija Seren nuorten ja aloittelevien tokokurssilla. Kurssikertoja on kuusi ja jokaisella opetellaan vähän jotain uutta tokon saloista. Kurssilla on kuusi nuorta koiraa, Paavon ollessa nuorin osanottaja huimalla 4 kuukauden iällään.

Ensimmäisen kerran aiheina oli luoksepäästävyys, vieraan lähestyminen ja kosketus. Paavolla ei ole vielä niin vahvaa istu-käskyä, että se pysyisi käskyn alla istumassa kun vieras lähestyy, mutta tiuhan namittamisen avulla poika pysyi hienosti koko Tuijan meidän luona käynnin ajan paikallaan, eikä hötkyillyt :) Monta namia se vaati, mutta saatiinpa onnistunut suoritus.

Toisena harjoiteltiin perusasentoa ja seuraamisen alkeita. Käskynä perusasentoon olen päättänyt käyttää perinteistä sivulle. Oonallahan tuo on viereen, mutta onpa silläkin ollut ensimmäinen käsky sivulle, tarkoitti takaa kiertäen sivulle (vai miten se nyt sanotaan :D). Siitä kuitenkin seurasi virheellinen perusasento, joten vaihdoin sen sitten jossain vaiheessa toiseen käskyyn ja suoritustapaan. Paavo seurasi hienosti namia, mutta se taakse päin meno oli jotenkin vaikeaa. Itse vedin kättä hiukan jalkojen taakse, enkä suoraan taakse ja eteen kuten olisi pitänyt. Toinen huomio minulle on, että palkka tulee jalan läheltä, jos koira ei ole siinä liikkeen loppuessa, tulee sen hakeutua siihen ennen palkan saamista. Lisäksi tarvitaan malttia, namia ei saa vetää liaan nopeasti, muuten "magneetit" irtoavat toisistaan.

Lopuksi vielä jokainen leikki oman koiransa kanssa. Paavo on kyllä mahtava, ei tarvitse kuin ottaa lelu esille niin johan reivtellään :) Ainut häiriötä aiheuttanut oli Paavoa hiukan vanhempi mudi-pentu, joka lopuksi haukahteli muutaman kerran Paavolle. Kokonaisuudessaan tosi kiva koulutus, Paavo toki olisi halunnut aina välillä mennä moikkaamaan kavereita, mutta kun se kiellettiin, niin tyyppi kävi reteesti makoilemaan, kiitos lämpimän hallin :)

Nyt ei muuta kuin kotiläksyjä treenaamaan ja ensi viikolla uudestaan!

Muutama kuva tämän päivän lenkiltä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti