keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pieni koira aksaa

Paavo aloitti tänään Jänesniemen Elinan agilitykurssilla. On kyllä kiva nähdä miten tuo koira toimii missä vain hallissa. Sitä ei oikein osaa edes ajatella kun menee uuteen halliin, alkaa vain tehdä koiran kanssa hommia ja sehän tekee, välittämättä siitä onko paikka sille entuudestaan tuttu vai ei. Ensimmäisenä näytettiin Elinalle miten meillä leikitään. Hiukan mulle on jäänyt Oonasta sellainen, että yritän aina vaihtaa lelua namiin. Kotiläksyksi saimme lelun tuomisen. Ensin pientä leikkiä, annetaan koiran voittaa ja sitten peräännytään vähän ja kutsutaan koiraa, taas revitään ja annetaan voittaa jne. Tämä on mulle vaikeaa, joten täytyy toden teolla keskittyä tähän!

Ensimmäinen virallinen aksaeste oli tietenkin hyppy. Vastaanottona, lähetyksenä ja kuljetuksena (muista juosta palkan ohi!), kaikkia kummaltakin puolelta. Tein nämä Paavon kanssa namikipolla, tuleepahan keskityttyä kunnolla. Lisäksi hiukan hetsausta lähetyksiin.

Toisena esteenä tehtiin putkea. Paavo sai tehdä suoraan mutkaputkea. Eka toisto remmin kanssa, ei ongelmaa. Loput toistot ilman remmiä. Kerran piti mennä suoraan namikipolle, mutta johtui siitä kun en itse keilannut kunnolla Paavoa putkeen. Täytyy siis muistaa se koiran puoleinen käsi ja jalka putkeen lähetettäessä. Edellisen koiran (bc) tehdessä samaa tehtävää, oli Paavossa havaittavissa pieniä kiihtymisen merkkejä :o

Lopuksi puomin kontaktia leveällä vauvapuomilla. Ohjaus kontaktille ja itse polvillaan kontaktin edessä. 7-12 namia toisessa kädessä, toisella näytetään koiralle maata. Ja kun nenä menee maahan, niin namikädestä palkka. Paavon kanssa saa tehdä aika nopeat toistot, muuten ote herpaantuu.

Kotiläksynä lelun tuominen ja nenäkosketus.

Kaiken kaikkiaan siis tosi hieno mies, ensi viikon treenejä odotetaan jo innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti